Text fundacional del Telèfon Roig

gener 29, 2010

UN MOVIMENT DE MASSES DESARRELAT DEL BARRI

1. Només ens queden les nostres idees, la nostra identitat i la nostra cultura, una petita escletxa de llibertat que es va reduint a mesura que els mitjans de propaganda postmoderna juguen amb més i més llibertat en la selva de la oferta i la demanda, on el gran es menja el petit. I el petit cada dia ho és més.

2. La indústria cultural, com a eina i conseqüència dels passos que el capitalisme ha donat des que el feixisme va decaure a Europa, ha donat lloc a l’absoluta mercantilització de la cultura, la informació i, fins i tot, de la opinió que, avui, es troben en una situació totalment precària i depenent directament d’interessos o estratègies i de la rendibilitat que en puguin treure les grans corporacions internacionals. La mentida de la cultura. La cultura de la mentida.

3. La cultura no allibera; la cultura és mentida, és ficció i és espectacle. S’alça el teló. Tramoïstes, acomodadors i públic sommien en ser estrelles, però ells no sortiran als crèdits ni saben que hi poden sortir. Perquè cada dia es masturben amb les estrelles.

4. Per això a partir d’avui i des d’aquí intentarem desxifrar aquests interessos, mig a palpentes, i reconèixer el cervell de la bèstia i les seves pulsions. Al mateix temps, volem reflexionar sobre com ens determina i com seria la nostra existència el dia que li foradem els budells a la bèstia. Intentarem destapar els interessos reals i materials de les persones, bloquejant així les abstraccions alienants, imposades pels mitjans al servei del statu quo imperant.

Cru hivern del 2004-05. Hemisferi Nord

 

(Extret del document fundacional no aprovat en l’assembla nacional per culpa de la militància suprarevolucionària i agents externs com ara la ceba).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: